Groots concert met orgel en koor in Sint-Agathakerk

Op zaterdag 6 oktober 2018 om 20.15 uur geeft organist Arjan Veen een bijzonder concert op het monumentale, Frans-romantische Adema-orgel in de Sint-Agathakerk in Lisse. Hij zal zowel solistisch optreden als met de sopraan Lieke van Oostenbrugge en het projectkoor Adveniat Musica o.l.v. Rienk Bakker. De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel. De toegang is gratis; wel is er een collecte om de onkosten te bestrijden. U kunt na afloop genieten van een hapje en drankje.

Het hoogtepunt van deze avond is de vertolking van het veertig minuten durende, ontroerende Requiem Op. 9 (1947) van Maurice Duruflé. Verder is het koor te beluisteren in het gewijde Salve Regina van Francis Poulenc. Arjan Veen zal als orgelsolist optreden met de Psalm-Prelude set 2 no. 3 van Herbert Howells en Les Enfants de Dieu (uit La Nativité du Seigneur) van Olivier Messiaen. Tot besluit speelt hij de beroemde Prélude et Fugue sur le nom d’Alain Op. 7 van Maurice Duruflé. Organist, sopraan, koor en dirigent staan garant voor een hoogstaande en meeslepende uitvoering.

Arjan Veen bespeelt het Adema-orgel.

Voor dit grootse en unieke concert is nauwelijks een mooiere locatie denkbaar dan de Sint-Agathakerk in Lisse. De Stichting Vrienden van het Adema-orgel nodigt iedereen – jong en oud – van harte uit om deze avond mee te maken.