Masterclass Jaap Zwart

Jaap Zwart

Op zaterdag 6 juni 2015 kunnen orgelvrienden hun hart ophalen in de St.-Agathakerk in Lisse! De organist Jaap Zwart zal daar zowel een masterclass als een concert verzorgen op het Adema-orgel. Een uitgelezen kans om dit prachtige instrument te bespelen én te beluisteren!

Jaap Zwart (1955) ontving tot aan zijn conservatoriumperiode lessen van zijn vader Jaap Zwart sr. Op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam volgde hij lessen bij Jan Kruyt (hoofdvak piano) en Simon C. Jansen (hoofvak orgel), waarna hij zijn studie afsloot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (hoofdvak theorie der muziek). Zwart is niet alleen een bekende concert- en kerkorganist, maar ook een bevlogen pedagoog. Momenteel is hij als docent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam in de vakken theorie, improvisatie en analytisch studeren.

Zwart is, kortom, een ideale leermeester met een schat aan ervaring. Zijn masterclass zal ’s middags plaatsvinden van 13.00 uur tot 16.00 uur. Wie wil deelnemen, moet er snel bij zijn en zich vóór 15 mei 2015 opgeven via onderstaand formulier. Er is plaats voor minimaal 4, maximaal 6 deelnemers. Iedere deelnemer staat een tijdsbestek van ongeveer 30 minuten ter beschikking. Bij aanmelding dient ook de keuze voor een Nederlandse, Duitse of Franse romantische compositie te worden doorgegeven. De prijs voor deelname bedraagt 45 euro. Passieve deelnemers zijn ook van harte welkom bij de speeltafel; voor hen is de entree 10 euro. Zij kunnen zich eveneens opgeven via onderstaand formulier. Vanzelfsprekend is er halverwege de middag een pauze met koffie, thee en lekkers! De monumentale kerk is tijdens de masterclass vrij toegankelijk voor publiek.

’s Avonds om 20.15 uur kunt u vervolgens genieten van een gevarieerd concert. Daarover volgt later meer.

Aanmelden masterclass

Helaas, u kunt zich niet meer aanmelden voor de masterclass. Heeft u vragen? Neem dan contact op.

Fotografie: Henri van der Beek.