Organiste Leonore Lub in Sint-Agathakerk

Op zaterdag 26 mei 2018 om 20.15 uur geeft organiste Leonore Lub een concert op het monumentale Adema-orgel in de Sint-Agathakerk in Lisse. De organisatie is in handen van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden. U kunt na afloop tevens genieten van een hapje en drankje achter in de kerk.

Het prachtige programma van deze avond omvat, naast werken van Felix Mendelssohn Bartholdy (Sonate V in D), Robert Schumann (Canon in As), Théodore Dubois (Toccata in G) en Joseph Jongen (Chant de mai), de gehele Troisième Symphonie opus 28 van Louis Vierne. Leonore Lub heeft onlangs op het Bätz-orgel in de Domkerk in Utrecht dit werk glansrijk uitgevoerd, en zal ons zeker ook in de Sint-Agathakerk een luisterrijke avond bezorgen.

Leonore Lub studeerde orgel en piano aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Voor orgel studeerde zij af in 1988 (Docerend Musicus) bij Wim van Beek. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, en behaalde in 1991 het diploma Uitvoerend Musicus.

Piano studeerde zij bij Gerben Makkes van der Deijl in Groningen en Nelleke Geesink in Zwolle. Ook volgde zij lessen bij Jet Röling. Als docente piano en orgel is zij verbonden aan Theater/Kunstencentrum Kielzog te Hoogezand-Sappemeer en aan het Kunstencentrum Stichting Vrijdag te Groningen. Daarnaast heeft zij een privépraktijk.

In 1999 verscheen van Leonore Lub een cd van een live-concert op het orgel van de Der Aa-kerk te Groningen met werken van Jehan Alain en Jan Welmers. Op de in 2003 verschenen dubbel-cd ‘Arp Schnitger in Nederland’  bespeelt zij de orgels in Noordbroek, Nieuw-Scheemda en de Der Aa-kerk. In hetzelfde jaar kwam ook haar solo-CD van het orgel in Noordbroek uit. In 2005 verscheen een dubbel-cd met het complete orgelwerk van Jehan Alain, opgenomen met haar collega Erwin Wiersinga. In december 2011 kwam van haar een cd uit van het Schnitger-orgel te Noordbroek, aan welk orgel zij als organiste verbonden is.

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel nodigt iedereen – jong en oud –van harte uit om dit concert bij te wonen!