Uniek duoconcert!

Untitled-1

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel te Lisse organiseert op zaterdag 19 maart om 20.15 uur een bijzonder duo-orgelconcert in de Sint-Agathakerk. Het monumentale Adema-orgel zal dan bespeeld worden door twee organistes, die beiden grote bekendheid genieten in ons land: Willeke Smits en Christine Kamp.

Beide dames – ooit studiegenoten van elkaar – zullen een programma ten gehore brengen dat iedere luisteraar wel iets te bieden heeft. Willeke Smits zal het eerste deel van het concert voor haar rekening nemen. Zij begint haar programma met een werk van de Franse componist Alexandre Boëly, waarna van César Franck diens beroemde Prélude, Fugue et Variation zal klinken. Smits besluit haar aandeel aan dit concert met Nederlandse composities van Herman Strategier en Hendrik Andriessen. Van laatstgenoemde voert zij de grootse Sonata da Chiesa uit.

Vervolgens zal Christine Kamp plaatsnemen op de orgelbank. Zij heeft op verzoek van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel een keuze gemaakt uit het omvangrijke oeuvre van Louis Vierne. Al haar hele leven houdt Kamp zich bezig met de composities van deze Frans-romantische componist. Zo zette zij onder andere voor het label Festivo het complete orgeloeuvre van Vierne op vijf dubbel-cd’s. Tijdens dit concert zal zij onder meer delen spelen uit de eerste twee Symfonieën. Naast dit indrukwekkende orgelrepertoire speelt zij het luchtige Prélude in cis klein Op. 3 nr. 2 van Sergej Rachmaninov, in een bewerking voor orgel die eveneens is gemaakt door Vierne.

Willeke Smits studeerde orgel bij Kees van Houten en Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Christine Kamp studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Ewald Kooiman en piano bij Ronald Brautigam. Haar orgelstudie voltooide ze bij Jan Raas aan het Utrechts Conservatorium.

Iedereen is van harte uitgenodigd om dit concert bij te wonen! De toegang is gratis; na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden.