Utrechtse Domorganist Jan Hage in Sint-Agathakerk

Op zaterdag 30 juni 2018 geeft de wereldberoemde organist Jan Hage een orgelconcert in de Sint-Agathakerk in Lisse. Zijn concert begint om 20.15 uur. De toegang is gratis; na afloop is er een collecte om de onkosten te bestrijden. U kunt na afloop tevens genieten van een hapje en drankje achter in de kerk.

Het concertprogramma omvat de volgende werken:

Gabriel Pierné (1863-1937)
Trois Pièces op. 29
-Prélude
-Cantilène
-Scherzando

Louis Vierne (1870-1937)
Uit Pieces de Fantaisie op. 51
-Naiades

César Franck (1822-1890)
Op. 20
-Prière

Maurice Duruflé (1902-1986)
Suite op. 5
-Prélude
-Sicilienne
-Toccata

Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix ‘à l’unanimité du jury’. Nadien won hij eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. In 2006 ontving hij de médaille d’argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio-, tv- en cd-opnamen. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.

De Stichting Vrienden van het Adema-orgel nodigt u allen van harte uit om dit bijzondere orgelconcert bij te wonen!